LIDMAATSCHAP


T.T.V. kent men hoofdzakelijk van de fietstochten die deze vereniging organiseert. Landelijke bekendheid heeft T.T.V. te danken aan haar jaarlijkse Huchiestocht.

We doen echter meer! Hieronder een kort overzicht.

Toertochten:

Van maart tot november kunnen de leden iedere zaterdag een toertocht fietsen. Dit kan zijn in de omgeving van Veenendaal of ergens anders in Nederland. Het vertrek is vanaf ons clubhuis aan de Groenveldselaan. Ook zijn we regelmatig in het buitenland present. De laatste jaren was T.T.V. te vinden in b.v. Polen, Engeland, Denemarken, Tsjechië, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Clubritten:

De clubrittencommissie organiseert zo'n zes  maal per jaar een clubrit ergens in Nederland. Het principe hiervan is dat er hooguit één uur per auto wordt gereden naar het startpunt. Van hieruit is een tocht van ongeveer 125 km uitgezet. Alles op deze dag wordt verzorgd door de organisatie.
Bij de clubritten is in veel gevallen ook een speciale volgauto aanwezig. Voor meer info over clubritten zie "clubnieuws" onder de tab "vereniging". Seniorentochten
Speciaal voor senioren organiseert T.T.V. diverse malen per jaar een toertocht. Deze tochten zijn ongeveer 25 km lang en worden op de woensdagmiddag verreden.

Seniorentochten:

Voor senioren heeft T.T.V. ook mogelijkheden. Zie hiervoor de uitgebreide informatie elders op de site.

Mountainbike / ATB / veldrijden:

Als het wegseizoen op zijn einde is en de weersomstandigheden het niet langer toelaten om de weg op te gaan met de racefiets zijn we nog niet verslagen. Er is een groepje T.T.V.-ers dat vervolgens de mountainbike uit de schuur haalt en daar wekelijks mee tochten gaat rijden. Deze tochten vinden op eigen initiatief plaats. De leden informeren elkaar en wie zin heeft sluit aan. Ook tracht de clubrittencommissie om meestal 1x per jaar een tocht te organiseren voor alle leden. Veelal wordt dan een mooie tocht geselecteerd en voor wie geen ATB heeft, wordt dit geregeld, men moet dan wel een eigen bijdrage voor de huurfiets bijdragen..

Spinning:

Om in optimale conditie te blijven biedt T.T.V. aan om in de wintermaanden (oktober tot maart) spinning lessen te volgen. Dit doen we bij onze sponsor " La Vita lifestyleclub" Sportlaan 7 in Veenendaal. Zij bieden ons tegen een gereduceerd tarief aan om 1x per week in groepsvorm aan de conditie te blijven werken. Mogelijk dat we deze samenwerking nog verder gaan uitbreiden met bijvoorbeeld het aanbieden van fitness mogelijkheden met korting. Dit wordt per seizoen bekeken.

Clubkleding:

Tijdens clubritten wordt van iedere T.T.V.-er verwacht dat hij in de officiële clubkleding rijdt van T.T.V. Dit ook in verband met gemaakte sponsorafspraken. Daarnaast wordt er veelal ook tijdens andere tochten waarbij een aantal T.T.V.-ers gezamenlijk zal rijden gereden in clubbkleding. De clubkleding wordt beheerd door een speciale commissie. Op de website wordt aangegeven welke kleding voorradig is en tegen welke prijs. Als er weer een grote bestelling gedaan gaat worden, dan licht de commissie alle leden hierover in, om te bezien wat er zoal aangeschaft moet worden.

Lid worden?

We hopen dat u na het lezen van de site interesse heeft gekregen om lid te worden van onze vereniging. Het lidmaatschap van T.T.V. kost € 70,- (onder voorbehoud) per jaar. 2e of volgend lid uit een gezin € 40.00,  En aspirant leden betalen het eerste jaar € 40.00

Wat krijgt u hiervoor:

 1. Vier maal per jaar krijg je ons clubblad "De Trapper".
  Clubinfo als verslagen van gereden tochten, fietsnieuwtjes, weetjes, etc.
 2. Daarnaast ontvangt men o.a. de FietsToerKaart.
  Op vertoon van deze kaart kan men o.a. de fietstochten van de bij de N.T.F.U. aangesloten toerclubs tegen betaling van administratie kosten fietsen, hetgeen de kosten aanmerkelijk kan verlagen.
 3. Tevens ontvangt men één maal per kwartaal het blad van de N.T.F.U. genaamd "Fiets Sport magazine". 
 4. Ook krijgt u het toerfiets evenementenprogramma (T.E.P.). op aanvraag.
  In dit boekwerk staan alle fietstoertochten vermeld die door de bij de N.T.F.U. aangesloten verenigingen worden georganiseerd.

  Daarnaast geeft de vereniging een "eigen" clubboekje uit. Dit boekje is speciaal bestemd voor het noteren van de gemaakte fietstochten, b.v. voor trainingsritten. Wanneer men het boekje aan het einde van het seizoen bij het secretariaat inlevert, ontvangt men van de vereniging een jaarherinnering met daarop het in dat jaar verreden aantal kilometers vermeld.

Wat vragen wij van u:

Als kleine vereniging kunnen wij niet zonder de inzet van onze leden. Deze is echter gering. De leden moeten waar nodig helpen bij de organisatie van onze tochten. Op de dag dat de Huchiestocht verreden wordt mogen de leden deze tocht zelf niet fietsen. Alle leden zijn dan ingeschakeld, om de tocht zo goed mogelijk te laten verlopen. De leden van de vereniging fietsen de tocht in vereniging verband op een eerdere datum, het zogenaamde "voorrijden".

Als het u trekt om in clubverband en in het  bijzonder met T.T.V., te gaan fietsen, neem dan contact op met onze secretaris Kees Slok, telefoon 06-29 250 850. Uiteraard kunt u hem ook mailen via het tabblad "contact".

BEËINDIGING LIDMAATSCHAP:

Per 1 december 2011 is er een wet van kracht die verbied dat lidmaatschappen stilzwijgend verlengd worden. Een uitzondering is gemaakt voor (sport)verenigingen, aangezien die veelal een jaar vooruit moeten plannen. Stilzwijgend verlengen van het lidmaatschap voor een jaar blijft dan ook mogelijk voor verenigingen indien het lid niet zelf opzegt.

T.T.V. maakt van deze optie gebruik en zal het lidmaatschap ieder jaar stilzwijgend verlengen, mits het lid niet zelf te kennen geeft dit op de zeggen.

Wil u uw lidmaatschap opzeggen kan kunt u dit schriftelijk doen bij de eerste secretaris (Kees Slok). T.T.V. hanteert geen opzeggingstermijn, echter wij gaan ervanuit dat u het lidmaatschap wenst te beëindigen aan het einde van het seizoen. Ons seizoen loopt van maart tot en met februari. U blijft tot die tijd recht houden op bovengenoemde voordelen.